Ayakkabı Sektöründen E-Ticaret Stopajına Tepki: "Zaten Güçlükle Ayakta Duruyoruz"
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, e-ticaretten alınması planlanan stopaj vergisinin sektörü daha da zor duruma sokacağını belirtti. İade oranlarının yüksekliği ve stopajın getireceği finansal zorluklara dikkat çeken İçten, düzenlemenin geri çekilmesini istedi.
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, e-ticaret yoluyla satışı yapılan ürünlere getirilecek stopaj vergisinin sektörü zor durumda bırakacağını vurguladı. Özellikle yüksek iade oranları nedeniyle firmaların finansal zorluklarla karşılaşacağını belirten İçten, düzenlemenin geri çekilmesini talep etti.
SEKTÖREL REKABET VE İADE ORANLARI
E-ticaret kanallarından alınan ayakkabılarda iade oranlarının yüzde 15-20 seviyelerinde olduğunu söyleyen İçten, tüketicilerin sıklıkla iki farklı numarayı alarak sadece ayağına uygun olanı kullandığını ve diğerini iade ettiğini ifade etti. Bu durumun muhasebe birimlerinde iş yükü ve kargaşa yarattığını belirtti.
FİNANSAL ZORLUKLAR VE KAYIT DIŞI TEŞVİK
Stopaj vergisinin firmalar için ilave finansal zorluklar yaratacağını söyleyen İçten, küçük ve orta ölçekli şirketlerin düşük kâr marjlarıyla çalıştığını ve stopajın fiyatlara yansıtılmasının enflasyonla mücadeleye zarar vereceğini belirtti. Ayrıca, kayıtlı çalışan firmaların cezalandırılacağına ve kayıt dışı satış yapanların teşvik edileceğine dikkat çekti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- QNB Türkiye, QNB Plus ile Müşterilerine Bir Adım Daha Yaklaşıyor
- Samsung Galaxy AI ile gerçek yapay zekâ arkadaşına doğru ilk adım
- Merakla beklenen ve Türkiye’de üretilen Yeni Transporter satışa sunuldu
- İhracatın Finansmanında Yeni Dönem: İGE ve EBRD Arasında Stratejik İş birliği
- Türkiye’de Ücretli Çalışan Sayısı Rekor Kırıyor: Yıllık Artış %2,5!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.