İstanbul
23 Aralık, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

Ev tekstilinde hedef 5 milyar dolar ihracat


Ev tekstilinde hedef 5 milyar dolar ihracat

Türk ev tekstili ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Kaliteli üretimin yanı sıra lojistik avantajı ile öne çıkan sektörün ürettiği, havludan perdeye, yatak örtüsünden bornoza kadar ürünler 180 ülkede birçok evi süslüyor. TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, bu yıl 5milyar dolar ihracata ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.


Türkiye ev tekstilinde katma değerli ve inovatif ürünlerle dikkat çekiyor. Kaliteli üretimin yanı sıra lojistik avantajı ile öne çıkan sektörün ürettiği, havludan perdeye, yatak örtüsünden bornoza kadar ürünler 180 ülkede birçok evi süslüyor. 1.300’e yakın üyeyi temsil eden Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, ürettikleri ürünlerin kalitesinin tüm dünyanın farkında olduğunu söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TEDARİKÇİLERİNDENİZ

Bayram, Türk ev tekstili sektörünün 180 ülkeye yıllık yaklaşık 3,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, kg başı ihracat değerini 8 doların üzerine çıkaran, tamamen yerli ve milli bir sektör olduğunu  söyledi. Ülke olarak Çin, Hindistan ve Pakistan’la birlikte dünyanın en büyük ev tekstili tedarikçileri olduklarını belirten Bayram, “Bu alanda Avrupa’nın en büyüğüyüz ve dünyanın en büyük brode makine parkına sahibiz. Bugün dünyanın birçok ülkesinde Türk ev tekstili ürünleri Turkish Home Tekstil adıyla aranan bir marka haline geldi. Almanya başta olmak üzere İtalya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa’nın önde gelen ülkelerine ihracat yapıyoruz. Amerika ve Afrika kıtasının yanı sıra Rusya ve Ukrayna’ya da ürün gönderiyoruz. Son dönemde sektörde ciddi yatırım oldu. Sektörün tamamı yerli ve milli” dedi.

KALİTEMİZ DÜNYANIN DİLİNDE

Bayram, sektöre ilişkin şu bilgileri verdi: “Uzak Doğu ülkeleri Made in China yerine Made in Türkiye etiketini tercih eder hale geldi. Türkiye’de üretilen ürünler gerçekten çok kaliteli. Ürettiğimiz mamullerde ana pazar Avrupa. Nasıl ki Avrupalı ürünlerimizi kullanıyorsa Asya ülkeleri de ‘Türkler güzel mal yapar Türklerden mal alalım’ diyorlar. Çinliler bile kendi Made in China etiketi yerine Made in Türkiye olan ürünleri alıyor. Made in Türkiye etiketinin kaliteli olduğunu biliyorlar. Bütün dünya ürettiğimiz ürünlerin kalitesinin farkında ve dillerinden düşürmüyorlar. Çin'e de ürün satıyoruz. Ana pazarlarımızdan biri de Japonya oldu. Ancak Japonlara mal satmak kolay iş değil.”

2 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ

Dünyanın en büyük iki ev tekstili fuarından biri olan HOMETEX’i İstanbul’da düzenlediklerine dikkat çeken  Bayram, şunları kaydetti: “Ağır geçen iki yıllık bir pandemi döneminin ardından 2022’deki HOMETEX Fuarı’nda hedeflerimizi aştık. Yerli ve yabancı 650’yi aşkın firmanın katıldığı fuara 5 günde 126 ülkeden 170 bin ziyaretçi gelirken, 1,5 milyar dolarlık iş hacmine ulaştık. 16 – 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz HOMETEX 2023 Fuarı’nı inşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümüne yakışır bir şekilde, 2 milyar dolarlık iş hacmi, 250 bin ziyaretçi hedefiyle gerçekleştireceğiz.”

ÜYELERİMİZİ TEŞVİK EDİYORUZ

Bayram, Türk ev tekstili sektörü olarak, Frankfurt’ta 10 – 13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen olan Heimtextil Fuarı’nı, HOMETEX 2023 hedeflerini yakalama açısından önemli bir basamak olarak gördüklerini ifade etti. Heimtextil Fuarı’nı önemsediklerini anlatan Bayram, “TETSİAD olarak üyelerimizi bu fuara katılım konusunda teşvik ediyoruz. Vize işlemlerinden otel rezervasyonlarına, ulaşımdan rehber hizmetlerine kadar her konuda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özellikle bürokratik konularda karşılaştıkları sorunları en hızlı şekilde çözüme kavuşturma noktasında yoğun bir çaba harcıyoruz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!