İstanbul
23 Aralık, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

Sektöre, yeni bir ses olmaya geldik!

16 Mart 2022, Çarşamba 23:22

Emeğin yoğun olduğu sektörlerin başında gelen tekstil sektörü, Türk ekonomisinin lokomotifi durumundadır. Hazır giyim, konfeksiyon ve deri gibi alt sektörlerle birlikte genel olarak ele alındığında, sektör Türkiye ekonomisinin, en büyük net döviz girdisini, en fazla istihdamı ve en yüksek üretim gücünü sağlamaktadır. 
İlk sayısını yayımlamaya başladığımız TEK STİL dergisinde, sektörün duayen isimleriyle gerçekleştirdiğimiz röportaj, haber ve yorumları bulacaksınız. Ayrıca ekonomik gelişmeleri yine duayen isimlerin görüşleriyle harmanlayıp, dünya pazarında söz sahibi markaların oluşmasında; neler yapılması gerektiğini göreceksiniz. 
Tekstil sektöründeki gelişmeleri, moda trendlerini, yeni tasarımları ve tasarım yarışmalarının öne çıkan isimlerini bulacağınız dergimizde, ayrıca; iş dünyasını da takip edebilirsiniz. 
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide, sektörün sorunları, çözüm önerileri ve gelecekle ilgili hedeflerini konuştuk. Arzu Arat Yenicil’in sorularına büyük bir samimiyetle cevap veren Mustafa Gültepe, “Tedarik zincirinin altın kilidi Türkiye!” diyor.
Hikmet Tanrıverdi’nin “Tekstil ve hazır giyim niye birbirinden ayrı anlamlar ifade eder” başlıklı yazısını okuyabilirsiniz. 
“Hayal etmekle başlar her şey...”  diyen Aylin Saraçoğlu’nun geçmişten günümüze gelişmeleri aktardığı yazısını bulacağınız dergimizde, moda editörümüz Özlem Yaşar’ın seçtiği tasarımları ve trendleri de göreceksiniz. 
Ayrıca, Türk Amerikan İşadamları Derneği Genel Başkanı Süleyman Şanlı’nın, Türkiye ve Amerika’daki iş çevrelerinin ticaret, ekonomi, finansman, sanayi ve benzeri konularını ele aldığı makalesini de okuyabilirsiniz. 
Dergimize katkı sağlayan kıymetli isimlerden biri Avukat Ebru Erdem’den “Covid 19 salgını devam ederken olumsuz hava koşulları ticari hayatta mücbir sebep sayılır mı? Aşırı ifa güçlüğü oluşturur mu? Sözleşmeler değişen koşullara uyarlanabilir mi?” sorularının cevabını bulabilirsiniz. 
Dergimizin oluşumunda ilgi ve desteğini esirgemeyen, tüm dost ve arkadaşlara teşekkür eder, saygılar sunarım.